Denna hatkärlek till lampor; del 2

Letandet efter den perfekta lampan har pågått även under sommartid. Börjar inse att det finns så mycket fint, att det är okej att vilja byta ut, längre fram. Men ja, jag tror att vi har hittat fram, för något varaktigt.

Bildkälla: Örsjö Belysning

Karamell – är en riktig karamell. Jonas Bohlin som designat för Örsjö belysning. Vi har ju faktiskt lampan Star sen innan. Hur fin som helst. Vill man så kan man hänga vinglas i den också, men jag tycker att den är finast utan. En riktig dyrgrip.

Bildkälla: Svenskttenn.se

Taklampa 2444 – ”Den stora pendeln” är formgiven av Josef Frank under slutet av 1920-talet. Visst är den vacker?! Verkar finnas i flera storlekar, men även den känns som en ouppnåelig dröm.

Bildkälla: Frera

Flossen – tillverkas av Olsson & Jensen som är ett svenskt designföretag. Att ha en stor kotte hängandes i taket skulle både kännas riktigt modernt och somen hyllning till skogen.. hur man inte tycka om allt som rör skogen?

Har några till tänkbara kandidater, t.ex en Le Klint eller varför inte en Carl Larsson – lampa.. att det ska finnas så många fina, helt otroligt!

Kram S.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s