Gigantiska rabarberrötter

Nu håller vi på att flytta rabarbern från odlingslandskapet och det är inget enkel sak. För rabarbern har fått monsterstora rötter, jag har aldrig sett på maken! Vissa rötter hade en tjocklek på decimetern och var cirka 1 1/2 meter långa. Vi grävde upp rabarbern för drygt 4 år sen och satte dessa i pallkragar. Alltså innan vi ens hade ett hus att bo i.

I odlingslandskapet huserade rabarbern i tre lådor och det hann bli väldigt trångbott där. Bästa beskrivningen vore rabarberdjungeln. Nu flyttades rabarbern till fyra normalstora lådor och två små lådor. Och då återstår fortfarande en halv låda kvar att flytta.. (och har dessutom en ytterligare stor låda med rabarber på en annan plats)…

Det råder inte direkt någon brist på rabarber här… kan väl vara bra att ha. Någon gång liksom. 😆

Jag bröt itu/delade rabarberbestånden med spaden så att det blev många småplantor. Dock visste jag inte riktigt vad jag skulle göra av med de gigantiska rötterna.. de liknade mer utomjordiska varelser än rötter till en kulturväxt. Just det, rabarbern är en grönsak. Jag borde kanske använda rabarbern mer nu, än bara till söta efterrätter hädanefter.

Jag vet, jag VET att det är i senaste laget att göra en omplantering nu. Men jag är säker på att de repar sig, jag hoppas det iallafall.

Kram S.

3 reaktioner på ”Gigantiska rabarberrötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s