Trötthet och vila

Det finns en speciell trötthet som infinner sig tiden efter när något riktigt jobbigt har hänt. Jag som jobbar med människor dessutom, har ett extra stort behov till stillhet och vila under helgen. Jag kan ibland inte begripa hur människor orkar, de ska göra så mycket och helst spendera så lite tid hemmavid på helgerna. Jag är totalt tvärtom, jag vill vara hemma så mycket som möjligt! Men det kanske inte är så konstigt när man bor på landet, ens hem sträcker sig långt ut med vidderna.

Vi ser ju rätt långt, med tanke på att vi bor rätt högt. Det känns som allt man ser, är ens hem. Låter kanske lite konstigt, så känns det ju inte alls när man är i stan. Där är man bara en besökare. Hemma känner man sig som man vore ett med naturen, man känner sig gränslös. Och då får man ändå komma ihåg att jag är absolut inte någon fanatisk friluftsmänniska från grunden. Men jag börjar förstå hur viktig återhämtning naturen faktiskt kan ge oss, om vi bara tar emot den.

Igår hämtade de djuren. Det kändes tungt och sorgligt. Men hur tungt det än kan kännas, går livet ändå vidare oavsett om vi vill det eller inte. Nu känner jag att jag är färdig med vintern, hur vacker och tyst den än må vara. Nu vill och behöver jag se spirande liv. Snart måste man väl ändå få se några vårtecken?

Kram S.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s