En ruvande Stina

Nu var det längesen hönsen syntes här.. 😊 De har äntligen fått namn, de som inget hade sen innan. Den tuffa Britta, Inga med lite sned kam och så lilla Stina som är lika svart som Maja men utan tofs på huvudet.


Stina har sen några veckor tillbaks velat ruva men jag har känt mig osäker och tyckt att det har varit lite för tidigt. Men nu har hon fått ett eget krypin så nu håller vi tummarna att de andra låter henne vara i fred.


Jag gjorde en liten hage med hjälp av kompostgaller som jag fyllde med ny halm. Sedan fyllde jag själva redet med halm som i detta fall är en gammal transportbur för katter. När Stina väl lagt sig till rätta på sin nya plats över äggen, la jag försiktigt på ”locket”. Locket har en öppning på ena sidan så hon kan gå ut ur buren precis som hon vill, t.ex för att äta och dricka vatten.

Nu får vi vänta i tre veckor (21 dagar) och se om det blir några kycklingar. Spännande! Så runt den 15:e april kanske hönsflocken utökas med 8 stycken kycklingar. Och så håller vi tummarna att det bara blir tjejer, med pojkar står vi inför stora problem.. 😂

Kram S.

Annonser

En reaktion på ”En ruvande Stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s