Ett efterlängtat lyse…på riktigt!

Vi tänker och funderar många vändor gällandet lyset i taken här.. Det funderas såklart på design och hållbar sådan. Hållbar tanke både genom att välja något som håller stilmässigt länge och som håller kvalité under en längre tid. Rena material. Att köpa svenskt så långt det är möjligt är också självklart. Hur mycket får belysning egentligen kosta?! Mycket att ta ställning till och därför har det tagit tid.

I måndags kom ett avlångt paket från Länna Möbler och ett litet mindre med något helt annat.. 

För några år sedan stötte jag på Örsjö Belysning AB, om jag inte minns fel, i en hm-butik (Norrköping). Då la jag namnet på minnet eftersom det var så roligt att det var ett svenskt märke och designen var nostalgiskt. Det var faktiskt innan Star & Kvist-hysterin kom igång i bloggvärlden!

Jag har tidigare tyckt om att inspireras av inredningsbloggar men tycker ibland att de kan vara lite skenheliga och rätt så otrevliga mot varandra. Jag bryr mig faktiskt föga mycket om vem som är först med vad..eller vem som har vad. Larvigt värre!

Men som sagt, när jag läste fler bloggar än vad jag gör nu så bedyrade majoriteten i bloggvärlden att just den lampan (eller vad det nu kunde vara) hade man minsann länge suktat efter, men efter en snar tid var dags för återigen en nyare lampa. Som konstigt nog alla vill ha och måste byta till. Just det där blir jag tokig på.

Jag sparar ju faktiskt på riktigt och har inga intentioner på att byta fram och tillbaka. Det är ju klart att man ändrar smak och saker går sönder. Men ärligt talat, trots att jag älskar inredning, det går till överdrift!

Bildkälla: Länna Möbler


Det blev den hypade star, som Jonas Bohlin designat för Örsjö Belysning AB. Helst hade jag önskat den i mässing men förnuftet talade och det blev en vit med tre punkter. Men man känner sig inte vidare klyftig när lamporna inte passar. Tydligen har jag inte beställt den ”vanligaste” varianten som den ovan utan en för E14 lampor. Det blev ju inte som jag hade tänkt mig men det var kanske meningen. 

Den här lampan kommer garanterat inte bytas ut inom ett halvår.. 😉 Utan jag hoppas att den ska hålla i många år. Så tänker jag.. 😄

Kram S.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s